طريقة عمل الشيش طاووق
المكوّنات
- 1/2 كيلو شيش طاووق
- علبة زبادي
- ملح /فلفل /كمون /كسبرة مطحونة
- بهارات مشكلة
- 2 بصلة
- 3 فلفل أخضر
- 3 حبات طماطم
- 3 فلفل احمر أو اصفر
الخطوات
هنجيب الشيش وبيكون شكله كده بيكون قطعة واحدة إللي هي أوراك مخلية أو بيكون مقطعه قطع أصغر
- هنقطعه قطع متوسطة الحجم وهنجيب الزبادي والبهارات والملح والفلفل والكمون والكسبرة ونقلب الفراخ فيها كويس وهتبات في الثلاجة لثاني يوم
- تاني يوم هنجيب الطماطم والفلفل والبصل ونقطعهم قطع مربعة
هنطلع الفراخ من الثلاجة ونجيب عيدان الشيش هندخل قطعة فراخ وبعدين قطعة طماطم وقطعة بصل وقطعة فلفل اخضر وبعدين فلفل احمر
هنعيد إللي عملناه ده هنحط في كل عود 4قطع فراخ ومعاهم الخضار
الجريل علي النار أو صينية تيفال يسخنوا وندهنم زيت بسيط أنا بعملها من غير زيت
هنفضل نقلبها كويس لحد ما نتأكد إن كل الفراخ استوت
همقدمها مع سلطة ورز بسمتي أو مكرونة
المطبخ يقال عنه انه مملكة المرأة لأن الأعراف الاجتماعية فى معظم المجتمعات أناطت مسؤولية اعداد الطعام بربة المنزل
ولاكن المطبخ يبقى الملكية المشتركة لكل أفراد الأسرة والرابط الذى يبقى على لحمتها واجتماع أفرادها ثلاث مرات فى اليوم.
اجعل الدواء الخاص بك طعامك ، والغذاء الدواء الخاص بك. (أبقراط).